Bucură-te că ai pentru ce să avansezi!

Bucură-te că ai pentru ce să avansezi, că nu le ai pe toate, că ai pentru ce să lupți a doua zi.
Că îți poți face planuri în fiecare zi, că te poți bucura de zilele bune, de zilele în care reușești să obții ceva, de zilele în care îți mai faci un plan și de zilele în care culegi roadele muncii.
Să nu îți doresti să ai totul; totul e de fapt ceva ce nu îți aparține, să nu îți dorești părinți bogați, casa din filme, iubiți cu bani sau popularitate fără muncă.
E ideal să îți dorești ceva ce poți să construiești, ceva ce poți să obții tu, așa ai să înveți să te bucuri pe parcurs de tot ce ai.
Imaginează-ți că într-o dimineață  îți  dăruiește cineva tot: o casă sau două, un cont în bancă cu mulți bani, o firmă, o imagine bună în societate, pile peste tot…
Totul, dar fără instrucțiuni de folosire…😬
Ce ai face în ziua aia?
Cum ți-ai începe dimineața?
Ce ai face prima oară?
Să nu uităm că averea, firma sau orice din ce am zis mai sus, aduce cu ele și responsabilități mari, muncă și atenție.
Iar dacă visezi la asta fără a le construi nu ai știi ce să faci dacă cineva ți le-ar da.
Foarte logic, corect?
Insă, sunt multe persoane care visează să culeagă roadele, dar fără pic de muncă sau responsabilitate, probabil ați cunoscut și voi câteva.
Din cauza unor astfel de persoane, uneori ne întrebam și noi:

Oare are dreptate, să-mi doresc și eu asta?🤔

Oare de ce eu nu am ce au toti acei oameni bogați? 💵

De ce e așa greu să le ai??
Uneori, persoanele de care am specificat mai sus ne pun și pe noi pe gânduri, însă noi trebuie să gândim realist și foarte matur.
Toți ne dorim să avem cât mai mult noroc, dar, să nu ne bazăm numai pe noroc, trebuie să învățăm, să muncim, să avansăm, să avem răbdare și nu în ultimul rând să învățăm de la alți.

E necesar să avem în preajma noastră oameni importanți, oameni cu potențial, oameni de la care putem să învățăm multe. Cum era vorba aia „nu ai cum să faci într-o viață toate greșelile, așa că învață și de la alții.
În concluzie, gândul meu a fost să încurajez munca, ambiția și să ne bucurăm că avem un scop.
BUCURĂ-TE CA AI PENTRU CE SĂ AVANSEZI!

2 thoughts on “Bucură-te că ai pentru ce să avansezi!

  1. „Toți ne dorim să avem cât mai mult noroc, dar, să nu ne bazăm numai pe noroc”
    Voi mentiona faptul ca punctul meu de vedere nu trebuie luat in serios de catre nimeni si este doar parerea mea pe care doresc sa o impartasesc.
    Consider ca atata timp nasterea mea pe pamanatul asta nu a necesitat nici un efort, munca si devotament” absolut totul este noroc. Consider ca intamplarile din viata noastra tin de puterea noastra doar 5 % si restul este doar noroc, indiferent cat consideram noi ca actionam. EGO-ul ne face sa consideram ca noi avem 100% merit pentru ce avem in viata noastra. Totul in viata asta este 90% noroc. sau 90% ghinion. Atata timp cat tu nu vei sti in urmatoarele 5 secunde ce gand vei avea, totul este noroc. Nu doresc sa fie nimeni de acord cu mine, doar am simtit nevoia sa scriu asta.
    Daca vreodata vei avea placerea sa discutam despre asta, ai mailul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.