Cea mai frumoasa zi din Egipt! Ziua 4 în desertul Sahara🏜

Hello, hello

 

Cu scuzele de rigoare că nu am mai postat de mult, a venit momentul să vă povestesc și cum a fost a patra zi în Egipt, din punctul nostru de vedere a fost cea mai frumoasă zi!  Ne-am promis că ne vom întoarce să o mai repetam!!

Să începem cu începutul, ne-am trezit, ne-am dus la masă. Nu am specificat până acum, sunt 2 săli de mese cu același bufet suedez și îți poți alege unde să mergi în ziua respectivă. După masă am rugat un ospatar să ne facă o poză pe holul de la intrare și nu a scapat nici Alex mi-a făcut și el cam 14 poze.

De la hotel a venit un microbuz să ne ia spre Sahara Park, destul de aproape, nu am mers foarte mult.

Acolo am găsit o scenă mare în mijloc și pe jos foarte multe pernuțe, pe care turiștii se așezau la spectacolul care avea loc la finalul aventurilor în deșert.

 

Am început pregătirile pentru mica aventură în deșert, ne-au pus eșarfele în cap în stilul lor specific, a fost așa de rapid domnul, încât nu am putut să învăț și eu. Eșarfele se puteau cumpăra de acolo, însă noi ne-am interesat înainte dacă putem să venim cu ele, pentru că oricum aveam destule la mine. Mai ales că pe cea pe care am purtat-o eu am cumparat-o cu o zi înainte de la un magazin din recepția hotelului și eram îndrăgostită de material și de model. 

Am închiriat de acolo numai ochelarii de protecție, erau și ei obligatorii pentru a ne proteja de nisip. Am fost sfătuiți să fim închiși la haine și mai ales să avem grijă de obiectele de valoare, să nu ne cadă. Aveau si o mini garderobă acolo, dar am ales să luăm cu noi rucsacul. Ultima dată ne-au pus casca de protecție, asta în cazul în care ne dezechilibram și cădeam de pe atv. 

 

Una din cele mai frumoase experiențe din viața mea, să mă plimb prin deșert cu atv-ul. A fost minunat te simti liber si fericit!! Vreau să menționez că la început mi-a fost frică, pentru că nu am mai mers până atunci pe un atv și mai mult de atat nu am mai mers prin desert. Recomand să încercați asta când ajungeți în Hurgada. 

A urmat o altă plimbare prin deșert, de data asta cu o mașină Spider Car veche. A fost foarte amuzant și foarte ușor de condus. Ne-a plăcut chiar dacă mașina noastră se oprea foarte des și venea un băiat să ne-o pornească, el mergea în spatele nostru cu un scuter. Totul a fost în siguranță, nu te plimbai singur prin deșert, erai într-o coloană unde în față și în spate se aflau oameni din staff.

 

Am trecut la urmatorul nivel, cu un jeep am fost transportați într-un sat de beduini din mijlocul deșertului. Plimbarea a fost una destul de neconfortabilă asta pentru că era un drum destul de dificil și eram mișcați în permanență, drumul fiind cu denivelari din cauza nisipului, însă peisajul a compensat pentru că era minunat.

Iubitul meu fiind mai curajos s-a urcat pe cămilă și s-a plimbat puțin, eu din milă dar și din frică am refuzat.

 În prima poză este o poză cu Alex pe cămilă și eu jos. Vreau să vă spun cum a luat naștere această poza. Băiețelul care controla cămila era foarte simpatic și a cerut să îi fac și lui o poză. După a spus că poate să ne facă și nouă, în primă fază am refuzat iar el a insistat și așa avem noi poza asta minunatăăă.

Acolo am intrat si într-o mică încăpere unde era o broască țestoasă foarte mare și bătrănă, erau și șerpi, „preferații mei”. După micul „paradis” cu reptile, am fost conduși într-o încăpere unde ni s-au prezentat niște leacuri băbești să le zicem așa, sau mai exact medicamenele lor de pe timpuri dar cei de acolo încă le folosesc. Ca de exemplu: unguient pentru creșterea părului, pentru migrene….etc (Chiar nu mai ținem minte însă nu am cumpărat nimic de acolo).

 

Am ajuns într-un final glorios înapoi de unde am plecat, acolo am mâncat, am băut ceai, se putea fuma și narghilea însă noi nu am încercat. Am așteptat spectacolul și am așteptat… Nu mai începea…deja se întunecase, au început să tot vină și mai mulți turiști. Probabil, cei care au avut programul de atv prin deșert și plimbarea în satul de beduini mai tarziu. Atunci, ne-am dat seama că ei așteaptă să vină toți turiștii să de umple „sala”.

A fost un sectacol modest, dans, un om pe picioange, apoi iar dans și au fost chemate și persoane din public. La sfârșit a fost și un mic moment cu flăcări, nimic special, însă a fost foarte plăcută atmosefra, oamenii erau foarte fericiti și foarte naturali. În Egipt am descoperit simplitatea (țin să menționez asta, pentru că și pe plajă erau oameni simpli și foarte relaxați, o senzație nemaipomenită, erau părți ale plajei cu muzică pentru cine voia asta, dar în rest multă liniște). Am descoperit ceva ce în România nu prea vedem, aici e cel mai important ce haine de firmă porți pe tine, nu cât de fericit ești în momentul respectiv. Cei care ne-au făcut spectacolul erau foarte fericiți și mândri că făceau asta și uite așa te simțeai și tu special că te afli acolo. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.