Cui îi oferi din timpul tău??

Cui îi oferi din timpul tău??
Știi cât de prețios este timpul tău? Pai hai sa ne gândim….ce înseamnă timp=muncă, sentimente, iluzii, vise, speranțe, amintiri, experiențe și tu ce faci cu timpul tău?? Îl irosești? Și mai ales îl irosești cu cine nu trebuie?

Încearcă să gândești cui i-ai oferit pană acum timpul tău și vezi dacă a meritat, numai așa o sa îți dai seama mai târziu cine îl merită cu adevărat.

Persoanele din viata noastră ne formează, ne maturizăm datorită trăirilor și experientelor, pe care le trăim cu ele. Trebuie să alegem cu atenție pe cine lasăm să ne” formeze”, pe cine lasăm să ne „ajute” să ne maturizăm.
Ce persoană vrem să fim?
Ce persoană vrem să devenim?
Devenim ce iubim, ce trăim, ce visam, devenim persoana cu care ne petrecem timpul.

Dacă vrem să fim o persoană optimistă, sociabilă, muncitoare, veselă, cu multă încredere de sine care să ofere o energie pozitivă celor din jur, păi atunci nu avem de ce să îi oferim timpul nostru unei persoane care nu are nici măcar un lucru din ce am spus mai sus.

Asta e primul pas spre reușită, să evităm persoanele care nu ne caracterizează și să le căutăm pe cele care gândesc, iubesc și trăiesc cum o facem noi. Iar dacă viața ne aduce și persoane care nu ne seamănă (la școală, facultate sau locul de muncă ) trebuie să acceptăm și să învățăm să colaborăm cu ele, pentru că  la fel ca în orice companie dacă  angajații nu se înțeleg și nu pot lucra în  echipă , compania nu ajunge la obiectivul dorit.

Am mai descoperit de curând ceva ce consider că ține tot de timpul oferit oamenilor, ai observat că suferi diferit după  fiecare relație? EXACT.. Depinde de persoana după care suferi, după amintirile cu el/ea dar și de felul persoanei, dacă e o persoana calma, suferi în tacere😥 liniștit, curat, cu ochii triști dar frumoși, cu gânduri bune și dor, mult dor.

E normal sa fie diferit, pentru ca trăim difetit, iubim diferit și ajungem sa fim diferiți după fiecare experienta.
Dacă e o persoana agitată suferi mai cu patos, mai zăpăcit, asculți alte melodii, trăiești altfel tristetea. Bineînțeles, depinde și de motivele pentru care persoana respectivă nu mai e în viata ta dar și cum ai petrecut timpul.. TIMPUL, TIMPUL ala prețios de care spuneam la început. Să nu-l irosim și să îl fructificam, să căutăm oameni frumoși, care să ne înflorească viata, cu bunatatea lor, cu calitățile și bineinteles și cu defectele. Defectele fară de care nu am putea să ne numim oameni, defectele fără de care nu am putea să ne motivam, să fim mai buni și mai buni pe zi ce trece.

4 thoughts on “Cui îi oferi din timpul tău??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.